loading ...
EXPLOREAZĂ
Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională
Servicii turistice
Destinaţia
Timp liber, distracţie
RELAXEAZĂ
Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională
Te invităm să relaxezi
Răsfăţează-te
INSPIRĂ-TE
Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională
Nu rata în Vlăhiţa
Ne mândrim cu
Împrejurimi
PLANIFICĂ
Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională
Informaţii utile
Instrumente utile
Multimedia
RO
ro hu en de fr
  • 0
  • 2
 

Poiana de Narcis

VLĂHIȚA

Vlăhita

Extravilan

GPS: 46.320733, 25.502164

arată pe hartă

Tel. 1:

E-mail:    ̶

trimite mesaj + adaugă în planificator
Luni 0.00 - 24.00
Marţi 0.00 - 24.00
Miercuri 0.00 - 24.00
Joi 0.00 - 24.00
Vineri 0.00 - 24.00
Sâmbătă 0.00 - 24.00
Duminică 0.00 - 24.00
Ultima actualizare: 15. Septembrie 2016
Poiana de Narcis

Prezentare generală - Poiana de Narcis Vlăhita

Poiana de narcis este situată în zona sudică a localităţii Vlăhiţa, în apropierea Pokol-laz, fiind o arie protejată de aproximativ 5 hectare, una din cele mai mari poiane de narcis din România în care pe o suprafaţă de un metru pătrat pot apărea 180-200 de narcise de câmp (Narcissus stellaris).

„Laz” în dialect local, înseamnă plai şi este forma geologică tipică platoului vulcanic din Munţii Harghita, meritând o denumire specială pe plan local. Rezultatul combinaţiei de suprafaţă plată şi solului argilos, este platoul cu multe zone umede şi apariţia unor lacuri mici (Lacul Dracului, Lacul Moly). Zonele umede, mlaştinoase, cu microclimat rece, sunt habitate pentru plante speciale iar lacurile sunt locuri excelente pentru reproducerea amfibienilor. Pe arii extinse vom găsi lunci cu aluniş, tei şi stejar în unele locuri apar luncile de fâneaţă sau terenurile arabile. Această combinaţie, din punct de vedere natural, este foarte interesantă şi valoroasă în acelaşi timp.

Narcisa, este floarea cea mai spectaculoasă şi parfumată din această arie, preferă zonele umede, poate fi uşor recunoscută după floarea cu formă de stea. Înfloreşte la sfârşitul lunii Aprilie, la începutul lunii Mai. În ciuda faptului că este o plantă protejată, mulţi o culeg. Ameninţarea principală este colectarea în cantităţi mari, cu scop comercial, ceea ce ar trebui să fie oprit fără ezitare. Din 1976 în fiecare mai, lângă poiană se organizează festivalul narciselor.

În afara narciselor, pe acest teritoriu apar multe specii rare şi spectaculoase de plante, cum ar fi papucul doamnei (Cypripedium calceolus), stânjenelul siberian(Iris sibirica), bulbuc de munte (Trollius europaeus). În lacurile mici apar amfibieni precum tritonul cu creastă(Triturus cristatus), tritonul comun transilvănean(Triturus vulgaris), broasca roşie de pădure (Rana dalmatina), broasca de mlaştină (Rana arvalis), broasca râioasă brună (Bufo bufo), buhai de baltă cu burta galbenă (Bombina variegata). Pădurilor de fag din jur este specifică salamandra de foc (Salamandra salamandra). Un alt obiectiv cu atracţie turistică este baia mezotermală pe partea dreaptă a pârâului Vragyas, la o distanţă de 2 km de la centrul oraşului Vlăhiţa în direcţia Municipiului Miercurea Ciuc.


Accesibilitate

Ajungând în oraşul Vlăhiţa, părăsim drumul european şi traversăm oraşul în direcţia sudică trecând prin centru. Înainte de ieşirea din localitate, la ultima intersecţie pe partea dreaptă ne oprim, de unde vom continua drumul pe jos. Înaintându-ne pe drumul neasfaltat ajungem la poiana care în luna mai este acoperită de narcise.

Au fost aici: 0 Tu ai fost aici?
Vor să revină aici: 0 Vrei să revii aici?
Vor să ajungă aici: 0 Vrei să ajungi aici?
Locaţia îi place la: 0 Îţi place locaţia?
NUME IMPRESII NEGATIVE (0) IMPRESII POZITIVE (0) FOTO TURIŞTI
Nu sunt impresii adăugate despre Poiana de Narcis.

Fii primul care adaugă.
Această secţiune prezintă strict opiniile şi părerile utilizatoriilor siteului şi au fost publicate la cererea şi cu acordul acestora. Tourist Informator face tot posibilul să elimine mesajele defaimătoare, calomnioase sau jignitoare şi nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul acestei secţiuni.
-
Au votat 0 persoane
Votul tău: -
Adaugă impresia, părerea ta despre locaţie. Schimbul de experienţă ajută şi pe alţi călători să aleagă mai bine. Vă mulţumim.
Adaugă impresie + fotografii
Trebuie să fiţi autentificaţi pentru adăugare comentarii şi fotografii despre locaţie!
what's nearby
Caută în vecinătate
  • cazări
  • gastronomie
  • servicii
  • atracţii
  • evenimente
  • activităţi recreative
  • trasee
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Poiana De Narcis Vlăhita - visitvlahita.ro

Poiana De Narcis Vlăhita. Date de contact, hartă acces, prezentare, fotografii şi comentarii despre Poiana De Narcis.